«لذيذ ورائحة جذابة» .. طريقة عمل بلح الشام في المنزل

يلح الشام

يلح الشام

 من الأكلات الشهية الشهيرة بلح الشام من الحلوى هي توارثناها من عصور قديمةوالمعروفة جدا في كل أنحاء العالم، ويتتع بمذاق لذيذ ورائحة جذابة تعطي شعورا بالبهجة، لذلك نقدم لكم الوصفة الأصلية لعمل بلح الشام في المنزل أجمل من محلات الحلواني..

 ويرصد موقع الحصاد في السطور التالية مقادير بلح الشام .

-كوب دقيق
-ربع كوب زيت
-كوب ماء
-رشة سكر
-م ك نشا
-بيض
-فانيلا
-رشة ملح

كمتا ننشر طريقة عمل بلح الشام

1/هنحط الماء والسكر والزيت على النار لما تغلي نهدي النار ونضيف

2/دقيق مع النشا ورشة الملح هنقلبه لحد متلم العجينه نحطها ف بولا لحد متبرد ونضيف ٣ بيض بالتدريج وفانيلا وبشر ليمون هنحط العجينة ف كيس حلواني ونقطعها ف زيت غزير بارد ولما نملا الطاسه نرفعه علي النار متوسطه واول ما حجمه يتضاعف نعلي النار اول ما يتحمر نطلعه علي شربات

3/نفتحه بالسكينه ونحشي بالكريم شانتيه

يمين الصفحة
شمال الصفحة